«Два роки чекаємо сина…»: у Павлограді відбулася акція на підтримку полонених (ФОТО і ВІДЕО)

1862

Родини військових і небайдужі павлоградці 16 грудня вийшли на вулиці міста. Вони вимагали звільнення захисників, яких тривалий час утримує в полоні росія. Люди тримали плакати з такими гаслами, як «Мовчання вбиває», «Будь їхнім голосом» «Два роки чекаємо сина з полону», «FREE AZOV» та ін.

«Мій наречений Віталій Литвин загинув під час теракту в Оленівці. Але ще багато його побратимів й досі у полоні. Це багато хлопців з нашого міста. Тому ми продовжуємо боротьбу за них. Нагадуємо суспільству, що вони переживають жахливі тортури. І ми не маємо права просто так залишати їх», — каже одна з організаторок акції, мешканка Павлограда Ульяна.

Така акція вперше проходила у Павлограді, до неї доєдналися більше пів сотні містян. Люди приходили з дітьми.

«Сьогодні привів сюди онуків. Розповідаю їм, що наші хлопці у біді. Треба їх рятувати. Вважаю, дуже важливо, аби наші діти знали, хто їх захищає та якою ціною», — каже павлоградець Олександр. 

Акції «Не мовчи. Полон вбиває» проходять у цьому місяці у різних містах країни. Напередодні різдвяні свят рідні намагаються нагадати суспільству, що хлопці та дівчата досі перебувають у російських тюрмах.

Довідка Павлоград.dp.ua:

У російському полоні перебувають щонайменше 4337 українців. Такий результат підрахунків спеціальної комісії про міністерстві реінтеграції, яку створили у листопаді минулого року. За даними комісії, із українських полонених 3574 осіб — це військові, і ще 763 — цивільні.