Інформування, свята для дітей, питання житла — чим планує займатися Рада ВПО

214

5 вересня у Павлограді створили Раду ВПО. За три місяці були виконані певні роботи та назріла необхідність провести засідання.

«Ми будемо обговорювати й планувати проведення круглих столів за різними тематиками, різним віком, із залученням фахівців, які будуть надавати роз’яснення», — розповіла Тетяна Шик, голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Павлоградському міськвиконкомі.

Вона каже, що у Павлограді розробили програму про інтеграцію ВПО у громаду.

«Виділені три напрямки роботи: створення інформаційного простору з питань надання послуг, групи з психоемоційної підтримки, інклюзивна підтримка, працевлаштування, відкриття власної справи та розвиток соціального підприємництва», — розповіла Тетяна Шик.

Вона зазначила, що багато ВПО потребують інформації про місто.

«Як показує досвід, є люди які сидять і чекають, що вони повернуться додому, і вони намагаються просто «пересидіти». До цих людей ми хочемо достукатися, що якщо вони будуть працювати, розвиватися, жити повним життям — це не завадить їм повернутися додому і жити там звичним життям. Це краще, ніж сидіти у своїй «капсулі» і деградувати», — каже Тетяна Шик.

Вона розповіла, в яких проєктах зараз бере участь Рада ВПО. Зокрема, створили кабінет для роботи Ради. А ще — намагаються запросити якомога більше дітей на зимові святкові програми. У планах — благодійні кінопокази. Запрошують долучитися спонсорів, які б могли приготувати подарунки для дітей-переселенців.

Також на засіданні обговорили такі питання, як зміни в Законодавстві України, що стосуються ВПО. Запланували провести круглі столи з різних питань для переселенців. А ще — про взаємодію з проєктом «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб».

Зазначимо, що Рада ВПО є консультативним органом, її члени працюють на громадських засадах і без зарплати.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю «Незалежного порталу Павлоград.dp.ua» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.