У суді розповіли про розгляд справи Михайла Солонського

775

Павлоградський міськрайонний суд дав свій коментар на новини про розгляд резонансної справи щодо вбивства гірничорятувальника Михайла Солонського.

«Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області інформує про судовий розгляд цієї справи.

Одразу звертаємо увагу, що до суду ця справа надійшла лише 22.09.2021 за обвинуваченням в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких настала смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 296 КК України). До того ж, судове засідання 16.11.2023 та 20.11.2023 відкладено у зв’язку з необхідністю виклику та допиту експертів. В судовому засіданні 30.11.2023, до якого експерт, викликаний судом, так і не зʼявився, вирішено питання про неявку експерта, продовжено обвинуваченому запобіжний захід та призначено дату наступного судового засідання на 27.12.2023 року о 15.00.

Наголошуємо на тому, що така складна і резонансна справа має бути розглянута судом не тільки з урахуванням позиції сторони обвинувачення, але й сторони захисту. Це означає, що з точки зору КПК України обвинувачений та його захисник мають такі ж права на заявлення клопотань, як і потерпіла або прокурор.

Закликаємо ЗМІ до обʼєктивного висвітлення інформації, а також до утримання від будь-яких коментарів щодо оцінки дій суду до завершення розгляду даної справи!».

Читайте також: 4 роки в пошуках справедливості. Вдова вбитого павлоградця Михайла Солонського добивається правосуддя