Павлоградські кінологи допомогли знайти тіла двох закатованих рашистами чоловіків (ФОТО)

3046

З 13-го по 16 червня 2022 року спеціалізована кінологічна група з пошуку мертвих тіл та останків волонтерського Павлоградського пошуково- рятувального кінологічного загону «Антарєс» працювала у Київській області, Макарівський район. Кінологів запросили родичі зниклих безвісти в результаті повномасштабного вторгнення росії в Україну та поліція.

Кінологи працювали разом з місцевими активістами.

«Ми дружньо опрацьовували величезні локації, на яких вже багато разів проводилися пошукові заходи, та на яких вже було знайдено декілька поховань людей, закатованих рашистами. Собаки працювали як вільним широким пошуком, так і, миттєво, залучалися на перевірку локацій, які здавалися членам великої пошукової групи, місцями ймовірних поховань. В однієї з таких локацій, знайдених волонтером Максимом, при перевірці бельгійською вівчаркою Бешєю, було знайдено тіло Сергія», — написала керівник «Антаресу» Лариса Борисенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Наступного дня шукали ще одного українця, Василя. Знайшли по-звірячому закатоване тіло, але загиблим виявився не Василь… Особу закатованого ще треба буде встановити, його теж, скоріше за все, шукають родичі.

«Пошуки, які тривали до темряви, на жаль, не принесли успіхів в пошуках зниклого Василя», — повідомила Лариса.

Вона розповіла. Що кінологи-пошуковці почули історії мужніх українців, які пережили окупацію, інколи — полон. Які не зломились, допомогли вижити людям своєї громади та їхнім собакам та кішкам.