Павлоградське районне управління Держспоживслужби повідомило про моніторинг організації харчування дітей у закладах освіти Павлоградського району. Комісія обстежила 26 харчоблоків — 5 у Тернівці, 11 у Павлограді, 5 у Юр’ївці, 3 у Богданівці та 2 у Троїцькому.
«Харчування дітей в усіх громадах організовано самостійно в умовах закладів базовими кухнями, окрім м. Павлоград. Тут 8 закладів освіти застосовують кейтеринговий спосіб організації харчування учнів, а 3 заклади освіти – аутсорсинг; харчоблоки 3-х закладів визначені, як «опорні кухні», тут здійснюється приготування та видача готових страв. Доставка проводиться в ланч-боксах одноразового користування, які поміщаються у спеціальні термоізоляційні бокс», — йдеться у повідомленні.
З жовтня цього року держава забезпечує безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1-4 класів.
Комісія зв’ясовувала, як харчоблоки забезпечені водою, стан каналізаційної системи, вентиляції, наявність у закладах освіти примірного чотиритижневого сезонного меню, організація умов дотримання технології приготування страв та правил миття посуду та ін.
Читайте також: У Павлограді облаштували укриття в гімназії для майже півтисячі учнів (ФОТО)
Серед проблем назвали те, що харчоблоки не модернізовані та не мають сучасних ремонтів, відсутність медсестер з дієтичного харчування, недостатність обладнання (наприклад, окремих м’ясорубок для м’яса і риби, блендерів та міксерів, картоплечисток). Також є багато інших проблем. Про них доповіли Павлоградській РДА, відділам освіти, місцевій владі.
Спеціалісти Павлоградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надали закладам консультативно-методичну допомогу, провели бесіди з працівниками харчоблоків, медсестрами, керівникам закладів надали пропозиції щодо усунення виявлених порушень.