На Павлоградщині розкладуть вакцину проти сказу для тварин

106
Фото zooblog

На території Павлоградського району почалася осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. тварин на сказ у дикій фауні. На території району розкладуть принади з вакциною на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо.

Про це інформує Держпродспоживслужба.

Принади розкладуть на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із Павлоградською районною військовою адміністрацією. На площі в 1872 км2 буде розкладено близько 47 тис. приманок із вакциною.

Принада має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку, має запах м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною.

Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини.

«Звертаємось до мешканців громад із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин: при виявленні принад не переміщуйте їх та не беріть в руки, аби приманки залишались привабливими для тварин», — звертаються в Павлоградській РВА.