У Павлограді пройшов тренінг з представниками поліції: що обговорювали

235

17 вересня у Центрі «ІдеЯ» провели тренінг на тему «Першочергові дії потерпілого» за участі представників Павлоградського районного відділу поліції.

«Ми розповіли про майнові злочини, фізичне насилля, злочини проти статевої свободи. На тренінгу доносимо простими словами інформацію для містян», ― розповів заступник начальника відділу превенції Дмитро Гончар. Він багато років працює в поліції, тож зміг розказати чимало випадків зі своєї практики.

Перше, на що звертають увагу в поліції, це наявність доказів. Для цього важливо фіксувати усі протиправні дії навіть просто на камеру свого телефону. Наприклад, якщо вам погрожуть або ви стали свідком злочину — старайтеся знімати. В суді такі докази є найбільш переконливими.

Також якщо ви бачите сліди зламування у вашому житлі чи гаражі ― не заходьте, одразу викликайте «102». Експерт має зняти відбитки взуття, пальців.

«В межах цього проєкту також проведемо тренінг з представниками ОСББ, адже проект спрямований саме на безпеку в місті. Це встановлення відеокамер. Це будуть три камери з визначенням номерних знаків і прості камери на будинках-ОСББ і вулицях міста», ― розповіла представниця ПМГО «Агенція економічного розвитку м. Павлоград» Наталія Чумак.

«Тренінг мені сподобався, обговорили практичні кейси — і з юридичної, і з моральної точки зору, як діяти в тій чи іншій ситуації, озвучили посилання на статті кодексів ― кримінального та про адмінправопорушення», ― прокоментувала Катерина Кривошея з відділу цивільного захисту та оборонної роботи Павлоградської міської ради.

Також найближчим часом планують провести тренінг для освітян щодо гендерно зумовленного насилля.

Захід пройшов в межах Ініціативи «Безпечний дім ― безпечне місто!», яку впроваджує ПМГО «Агенція економічного розвитку м. Павлоград» за технічного адміністрування ІСАР Єднання за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery ― розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.