Розмір субсидії на дрова виросте у двічі

281
Фото: Суспільне Донбас

Кабінет міністрів України запустив експериментальний проєкт, за допомогою якого населення буде додатково забезпечено дровами для опалювального сезону. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Гранична сума субсидії на придбання твердого пічного побутового палива зросте більш ніж удвічі й складатиме 16,2 тисячі гривень на рік для однієї родини.

Субсидія на дрова дещо відрізняється від інших подібних виплат. Таку допомогу держава надає лише раз на рік, але під час видачі виплати враховується розмір доходів за минулий рік. Щоб оформити субсидію на дрова та вугілля, українцям потрібно підготувати звернення до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. На місці людина заповнює та вказує, яка допомога їй потрібна. В окремих випадках від громадян можуть вимагати довідку, яка підтверджує, що людина справді використовує пічне опалення або тверде паливо для обігріву свого житла. Це, наприклад, стосується тих, кому субсидія може бути призначена в разі звернення в третьому або четвертому кварталі 2023 року.

Крім того, отримати допомогу на дрова та вугілля не зможуть громадяни, у яких середньомісячний сукупний дохід становить менше за розмір мінімальної заробітної плати в країні, або ж якщо вони не сплатили єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування.