Відділ ЦНАПу Троїцької територіальної громади

274

Відділ ЦНАПу виконавчого комітету Троїцької територіальної громади було утворено 18 жовтня 2020 року, однак повноцінну роботу установа змогла почати тільки через 2 роки. Так, 18 жовтня 2022 року — момент старту функціонування місцевого ЦНАПу Троїцької СТГ, відкритого в період пандемії та запущеного в період війни.

Серед потенційних клієнтів установи — жителі 10 населених пунктів, розташованих на території громади чисельністю населення в 3354 людей, серед яких станом на середину осені 2023 року налічується 472 внутрішньо переміщені особи. Тільки тут вони можуть обрати будь-яку зі 184 соціальних послуг, що за своїми напрямами поділяються на:

— субсидії;

— матеріалу допомогу;

— пільги;

— відшкодування витрат за проживання ВПО;

— реєстрація місця проживання;

— передача землі у власність (оренду);

— отримання витягів ДЗК, НГО.

«Унаслідок уведення воєнного стану в Україні на окремі напрями діяльності нашого ЦНАПу було накладено мораторій, тож сьогодні він надає 164 послуги, включно з програмою «Я – Ветеран», — зазначає в.о. керівника Троїцького ЦНАПу Любов Карпович.

Найбільший попит серед населення Троїцької територіальної громади станом на другу половину 2023 року мають послуги:

— оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг;

— оформлення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

— оформлення державної допомоги за умови народження дитини;

— отримання одноразової допомоги «пакунок малюка»;

— оформлення статусу ВПО;

— отримання допомоги для ВПО;

— отримання витягу з РТГ;

— оформлення одноразової матеріальної допомоги на лікування;

— отримання витягу з ДЗК про земельну ділянку;

— отримання витягу про НГО.

Після значної технічної модернізації, впровадженої завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), відділ ЦНАПу виконавчого комітету Троїцької громади став затишнішим, приємнішим для відвідувачів і, що найважливіше, мобільнішим. Установа також отримала генератор, завдяки чому зможе безперешкодно надавати послуги навіть у період відключення електроенергії.

«Розуміючи важливе соціальне значення місцевих ЦНАПів, Обласна Військова Адміністрація за співпраці з проєктом USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» здійснює заходи з облаштування ЦНАПів Дніпропетровщини всім необхідним обладнанням», — коментує ситуацію Кримчак Юлія, заступник директора департаменту Дніпропетровської ОВА.

Відтепер роботу місцевого ЦНАПу спрямовано на якісне обслуговування населення за якомога коротший період часу і кваліфіковане надання адміністративних послуг. У межах функцій, покладених на відділ ЦНАПу, планується продовження роботи в напрямку розширення спектра послуг, підвищення якості обслуговування та використання в роботі сучасних інформаційних технологій.

«Завдяки проєкту USAID „Демократичне врядування у Східній Україні“ ЦНАП Троїцької територіальної громади отримав сучасну комп’ютерну техніку, комп’ютерні столи, офісні меблі, стелажі, стільці, офісні дивани й багато іншого начиння! — продовжує Любов Карпович. — Щомісяця наша установа отримує до 140 звернень, а необхідні послуги надаються через зручний віртуальний офіс. Безпосередньо у відділі ЦНАПу працює державний реєстратор, начальник відділу та адміністратор. Також створено два віддалені робочі місця у селах Привовчанське та Писарівка».

Підвищення рівня надання адміністративних послуг жителям Дніпропетровщини стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, отриманій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), і проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», що забезпечив технічну й експертну допомогу в оснащенні ЦНАПів об’єднаних територіальних громад Дніпропетровської області.