Астролог пояснив, звідки взялося Північне сяйво над Україною і який має вплив

2370

Астролог Dmitriy Uranus, який мешкає у Павлограді, розповів про природу Північного сяйва, яке вчора бачили в наших краях. Люди робили фото червоного зарева у небі.

Читайте також: Над Павлоградщиною люди бачили Північне сяйво

«На Сонці зараз видно дуже велику пляму, яка видала дуже сильний спалах (термоядерний вибух із викидом коронарної маси у бік Землі). Заряджені частинки долетіли до Землі, і наша магнітосфера тримає удар. Магнітосфера Землі зараз захищає нас від жахливої космічної радіації. Заряджені частинки сонячного вітру взаємодіють із верхніми шарами земної атмосфери, викликаючи сяйво. Зараз вибухнула дуже сильна магнітна буря. Станції в США фіксують 7 балів із 9. Така висока сонячна активність, і найсильніша магнітна буря, можуть не вплинути на поведінку і здоров’я людей. Бережіть серце та нерви. У міжнародному масштабі це явище може визнати загострення політичних та військових конфліктів», — зазначає астролог.

Сяйво було червоним, тому що на наших широтах заряджені частинки, стикалися тільки з верхніми шарами атмосфери. Там збуджені атоми повітря світяться червоним. На північних широтах лінії магнітосфери Землі і заряджені частинки входять у нижні шари атмосфери, де вища щільність повітря та інший склад. Там більше кисню, і там сяйво світиться зеленим.

«Червоне північне сяйво, яке ми сьогодні бачили, було на висоті близько 110 кілометрів», — пише Dmitriy Uranus.