На головну Новини На Павлоградщині жінка стала боржницею банків через знайомого майнера біткоїнів

На Павлоградщині жінка стала боржницею банків через знайомого майнера біткоїнів

На Павлоградщині жінка стала боржницею кількох банків через те, що довірила свої дані іншій людині за винагороду у 2 тис. грн. Про це Павлоград.dp.ua розповіла мешканка Павлоградського району на ім’я Тамара.

«Мені запропонували 2 тис. грн за те, що я візьму банківські карточки. Я на це «повелася», бо були потрібні гроші», — розповідає жінка.

В 2021 році вона оформила карточки кількох банків і передала їх чоловіку зі свого села. Той чоловік, який забрав банківські карти, займався біткоїнами — видобутком криптовалюти, майнінгом.

«Деякий час він платив по кредитах, але потім перестав. У мене вже був суд по «Приватбанку», «А-Банку»… Крім цього, оскільки в односельчанина і його спільника були мої фотографії, дані, він набрав ще багато онлайн-кредитів. Зараз по суду я маю виплати 40 тис. грн — а де я їх візьму?», — каже Тамара.

За її словами, поліція не прийняла заяву жінки, сказали, що вона сама винна в цій ситуації. Чоловік, якому вона віддала свої дані, зараз в російській федерації, а жінці залишилися суди і борги.

У поліції не раз наголошували, щоб люди не повідомляли персональні дані — номер і серію паспорт, ІНН, паролі та коди с СМС. Все це може мати дуже серйозні наслідки.

Exit mobile version