На головну Новини Більш ніж 700 павлоградців подали заявки про пошкоджене майно

Більш ніж 700 павлоградців подали заявки про пошкоджене майно

Фото yaizakon.com.ua

У Павлограді створена спеціальна комісія, щодо внесення даних до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Вона перевіряє ті заяви, які подають до Реєстру, заносять чек-листи для отримання виплат.

Про це розповіла начальниця відділу з економічних питань Павлоградської міської ради Тетяна Штонда.

З початку роботи програми «Є-Відновлення» надійшло 764 заяви, 635 заявників вже отримали компенсацію. 117 людям ― відмовили. Загальні виплати склали 27 млн грн. Більшість людей отримали менше ніж 200 тис. грн, а 11 заявників відносяться до «категорії ремонту Б», вони мають отримати більш ніж 200 тис. грн. Такі суми виплачуються двома траншами ― 70% і 30%.

Заявник має підтвердити цільове використання коштів. Ця процедура називається «верифікація».

«Поширений випадок, коли у людей не оформлені права на пошкоджене майно. Люди вважають, що якщо вони мають якийсь ордер, чи договір, то можуть отримати компенсацію. Насправді, це можливо тільки якщо майно внесено до Реєстру нерухомого майна. Інакше власність не підтверджена», ― каже Тетяна Штонда.

Якщо співвласників декілька, то кожен має подати згоду на подання заяви. Цікавий факт ― при поданні заяви у кількох родинах примирилися родичі, які давно не спілкувалися. Зараз надати згоду можна за допомогою смартфону.

Exit mobile version