У Павлограді внесли зміни до порядку надання тимчасового житла для ВПО

477

25 жовтня 2023 року виконком Павлоградської міської ради рішенням № 1620 доповнив пункт 20 Порядку формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання ВПО наступними критеріями:

  • для сімей з дітьми, які мають клопотання щодо першочергової потреби в забезпеченні житлом для тимчасового проживання від соціальних служб додається 2 бали;
  • для сімей, у складі яких є особи, працевлаштовані у комунальних підприємствах та установах Павлоградської міської ради додається 6 балів;
  • для сімей, у складі яких є особи, працевлаштовані в організаціях, установах, підприємствах, закладах усіх форм  власності на території Павлоградської міської територіальної громади  та які надали клопотання від своїх роботодавців – 4  бали;
  • для сімей, у складі яких є військовослужбовці – 5 балів;
  • для сімей опікуна, піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів на вихованні яких знаходяться діти сироти або діти позбавлені батьківського піклування – 3 бали на сім’ю.

«Щоб підвищити шанси отримати тимчасове житло для тимчасового проживання ВПО необхідно громадянам, які перебувають на обліку, надати до відділу реєстрації та обліку громадян виконавчого комітету Павлоградської міської ради (вул. Соборна, 42А) підтверджуючи довідки про наявність  зазначених пільг», — розповіли у відділі реєстрації та обліку громадян.

Загалом в Україні у 2022 році набув чинності новий Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла ВПО. Пріоритетність надання житла визначається за кількістю балів, що набирає кожна людина/сім’я.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю «Незалежного порталу Павлоград.dp.ua» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.