Ексначальника Держпродспоживслужби Павлограда увʼязнили на 5 років

1600

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав колишнього посадовця винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 18 жовтня.

Обвинувачений працював начальником Павлоградського міськрайонного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Навесні 2019-го службовець запропонував представнику ТОВ «Вест Петрол Маркет» давати щомісячно паливні талони на бензин та газ в обмін на відсутність перевірок, або щоб вони проходили позитивно для заправки. Надалі регіональний менеджер компанії передав талонів на 9 тис. грн. Передачу талонів фіксували правоохоронці.

У судовому засіданні чоловік вину не визнав. Він повідомив, що з 2016 року почалась реформа контролюючих органів та в результаті була створена Держпродспоживслужба. Багато керівників ліквідованих служб почали боротьбу за посаду керівника. На нього начебто здійснювався тиск, щоби він зняв свою кандидатуру. Тому вирішили зробити замовну справу. У березні 2019-го заступник завів до нього незнайомця, який представився менеджером «ВОГ». Обвинувачений стверджував, що талони нібито купував і встиг дати передплату 300 грн. Надалі він відмовився відповідати на запитання, скориставшись статтею 63 Конституції України.

Обвинуваченого засудили 5 років тюремного покарання з конфіскацією майна. Також йому на 2 роки забороняється обіймати посади державної служби.