У Павлограді об’єднують дитсадки

1748
Фото з відкритих джерел

У Павлограді змінюється мережа дитячих садків через те, що дітей стає менше. Про це стало відомо під час сесії міської ради 24 жовтня.

«Зменшилася мережа дошкільної освіти майже на 1000 осіб. Сьогодні наші заклади дошкільної освіти працюють в онлайн-форматі та не мають наповненості. З 10-12 груп ми маємо по 2-3 групи дітей. Тому ми виходимо з пропозиції на мікрорайонах, де знаходяться поруч садки, приєднувати один садок до іншого і залишати один штатний розклад. А будівля залишається тієї юридичної особи, до якої приєднується об’єкт», — розповіла заступниця міського голови Олена Шуліка.

Дитсадок №3 приєднають до садка №47. Було 43,25 штатних одиниць в одному садку, а стане 60 на два. Працівникам дитсадків запропонують посади в інших закладах.

На два садка буде 267 дітей.

Також об’єднують дитсадки №61 і №53; №11 і №60 приєднають до садочка №30.

Утрималася від рішення депутатка Оксана Старушенко. Каже, до неї зверталися працівники дитсадків і батьки, які не згодні з рішенням про об’єднання.

Більшість депутатів проголосували «за».

«Одна будівля, яка приєднується до іншої, буде працювати. А адмінперсонал, який може навантажитися з урахування сьогоднішньої ситуації, може керувати двома будівлями. Одна будівля, яка юридично приєднується до другої, — вона не зачиняється», — пояснює депутат міськради Андрій Чернецький.