У Павлограді студентка заробляла на «схемі» з «єПідтримкою»

1728

У Павлограді викрили студентку медколеджу, яка на схемі з «єПідтримкою» заробила 86 тис. грн. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

На початку цього року дівчина придбала у Telegram фішингове посилання з прив’язкою до її банківської картки. Далі вона розмістила його на різних ресурсах як соціальну допомогу від держави «ЄПідтримка».

Першою на фішингове посилання потрапила жінка, яка заповнила усі банківські данні і з її карти знялося 18 400 грн.

9 лютого 2023 року історія повторилася. Цього разу неповнолітня отримала банківські дані чоловіка. Вона спершу переказала на свій рахунок 48 000 грн, а згодом створила електронну копію банківської картки потерпілого та зняла з неї ще 19 500 грн.

На суді студентка визнала провину та розкаялася. Вона пояснила, що так вчинила, оскільки у її родині були проблеми з грошима. Кошти потерпілим вона пообіцяла повернути. Мати неповнолітньої дівчини розповіла, що про злочин своєї доньки дізналася від працівників поліції.

Суд визнав дівчину винною та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши на 1 рік іспитового терміну. Також потерпілий чоловік подав цивільний позов. Окрім 67 500 грн дівчина має виплатити йому 5000 грн моральної компенсації.

Читайте також: Які покарання призначив суд адмінам телеграм-каналів про повістки?