Як Дніпропетровщина готує енергосистему до зими

252

На Дніпропетровщині продовжують підготовку енергосистеми до зими. Дбають про фізичний захист критично важливих об’єктів, капітально оновлюють мережі та сформували ремонтні бригади, які оперативно реагуватимуть на можливі виклики.

 Про це йшлося під час пресконференції в ОВА.

«Ми пережили минулого року тяжку зиму. Розуміючи загрози від російських терористів, ретельно готувалися і цього сезону. Приділили максимум уваги захисту критичної інфраструктури. Систем водо- та газопостачаня. І, звісно, енергооб’єктів. На сьогодні важко прогнозувати, чи будуть відключення. Але ми розглядаємо різні сценарії. І маємо плани реагування на випадок надзвичайних ситуацій», – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що в регіоні працюватимуть Пункти незламності. Їх облаштували райони та громади, ДСНС, Нацполіція, відповідальний бізнес. Спільно створили більше 1330 місць, де світло і тепло буде за будь-яких умов.

«Що ми додатково зробили на випадок ракетних ударів? Провели аудит обладнання. Є резервний запас матеріалів, щоб відновлювати все швидко, не чекаючи постачання запчастин. Сформували понад 150 бригад, які працюють цілодобово і забезпечені всім необхідним», – зазначив гендиректор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За його словами, цьогоріч компанія капітально відремонтувала 172 енергооб’єкти та майже 1580 км ліній електропередач. 2600 км – розчищено від гілок.

Очільник області Серій Лисак зауважив, що Дніпропетровщина на 100% готова до опалювального сезону. Коли подавати тепло, вирішують на місцях. Вже підключили кілька садочків, шкіл та лікарень у Дніпровському, Синельниківському, Криворізькому та Павлоградському районах.