НМТ 2024 — пропонують здавати чотири предмети за чотири години

270
Фото з відкритих джерел

Цей рік буде вже третім поспіль, коли Україна через повномасштабне вторгнення росії не зможе провести повноцінне зовнішнє незалежне оцінювання для вступу.

«Формат — національний мультипредметний тест, який міститиме 4 предмети (три обов’язкові та один – на вибір). До переліку обов’язкових предметів додано історію України. Ми чудово розуміємо, що у країні війна, яка вносить свої корективи у можливість вступників готуватися. Відсутність очного навчання, повітряні тривоги та вимкнення світла… Саме тому у 2024 році програма тестування з історії України охоплюватиме лише період XVI – ХХІ ст», — написав міністр освіти Оксен Лісовий.

Імовірна модель проведення комп’ютерного онлайн-тесту (НМТ) передбачає, що чотири предметних тести учасник виконуватиме в один день: два предметних тести кожен по одній годині до перерви та два предметних тести кожен по годині — після перерви.

«Важливий аспект: тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою. 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту», — додав міністр.

Як і минулого року, передбачено проведення двох сесій НМТ: основної та додаткової. У додатковій сесії тестування зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.