Військовий ЗСУ забрав тваринок, над якими знущалася дівчинка з Павлограда (ВІДЕО)

3230

Військовий з позивним «Джигіт» забрав кота і собаку після того, як відео, де школярка лупцює цих тварин, розлетілося інтернетом.

Про це пише Асоцiація зоозахисних органiзацiй України з посиланням на пост Джигіта в Інстаграмі.

Читайте також: У Павлограді школярка знімала відео про те, як б’є тварин. Коментар поліції

«Нажаль доводи волонтерів не переконали матір дівчини віддати тварин. Бо повноважень зробити це силоміць у зооволонтерів немає, адже вони не силові структури, а просто громадські активісти. Разом з цим поліція виявила свою неспроможність захистити тварин від жорстокості і не вилучила тварин з сім’ї, де життю та здоров’ю тварин загрожувала небезпека. Гарне питання задав воїн, якому вдалося забрати тварин:

«От ви кажете, що прийдуть військові і все тут вирішать. То що цих котів і собак собі забирати, чи що?». Так, в нас вся надія саме на вас, на військових! Бо поліція виявилася в цій ситуації імпотентною, а зоозахисниці не мають ні законних повноважень (як у поліції), ні такого психологічного впливу на людей (як воїн у формі, який приїхав з фронту саме за тваринами, та якому добровільно сім’я передала тварин)», — йдеться у повідомленні.

Сам Джигіт підтверджує, що законним шляхом поліція вилучала б тварин дуже довго. А його авторитет відіграв ключову роль. І досвід це підтверджує.

До речі, в кінці відео дівчинка просить вибачення у тварин і плаче. Каже: «Я вас буду любити і пам’ятати все життя».