У Павлограді назвуть вулицю ім’ям загиблого розвідника

982

На сесії Павлоградської міської ради 19 вересня депутати прийняли рішення позитивно відповісти на петицію про присвоєння одній з вулиць імені Владислава Логвиненка.

Водночас на сайті Петицій до Президента України з’явилося звернення з проханням присвоїти звання Герой України (посмертно) офіцеру Головного управління розвідки Міноборони України капітану Владиславу Логвиненку. Авторка петиції — Олеся Нестеренко.

В тексті звернення описано, що 23-річний капітан з перших днів вторгнення перебував на передових позиціях, брав участь в обороні м. Харкова, за що був нагороджений медаллю «За оборону міста-героя Харків».

«У складі підрозділу спеціального призначення ГУР МО України брав участь у багатьох бойових, диверсійних, корегувальних та розвідувальних операціях, про яких в ЗМІ інформації немає», — йдеться у петиції.

В середині літа цього року Владислав Логвиненко брав участь у важкій операції захоплення плацдарму на лівому березі р. Дніпра на Херсонщині.  Кілька днів відбивали намагання ворога повернути позиції. 6 серпня 2023 року він разом із побратимами повертався з бойового завдання, але під час переправи через р.Дніпро човен підірвався на ворожій міні. Внаслідок вибуху загинули майже всі, хто перебував на борту. Серед них був капітан Логвиненко.

Станом на 20 вересня ця петиція набрала близько 1,5 тис. підписів.