Вчительці з Волновахи оголосили вирок за колабораційну діяльність

625

Суд заочно засудив Д., заступницю директора з навчально-виховної роботи у Волноваському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів до 3 років за гратами за співпрацю з окупантами. Про це йдеться в рішенні суду.

Жінка добровільно зайняла посаду заступника директора по виховній роботі у незаконно створеному «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа №5 т.зв. «міністерства освіти і науки днр». А з нагоди відкриття «закладу» жінка виступила в росЗМІ.

«Під час запису вказаного відеоматеріалу надала відео інтерв`ю невстановленій особі в якому зазначила російською мовою: «Ми вивчатимемо нову програму разом з нашими дітьми …», достеменно розуміючи, що вказана «програма» спрямована на впровадження стандартів освіти держави-агресора», — йдеться в рішенні суду.

Керівник відділу освіти Волновахи розповіла, що з початком війни Д. виїхала до Павлограда, але потім вирішила повернулися до Волновахи і знову працювати там у школі, але вже розповідаючи шкільну програму «днр»…

Луцький міськрайонний суд визнав Людмилу Дмітрієву винною у колабораційній діяльності та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на 3 роки  з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах на строк 15 років.

Вирок оголошено заочно, так як колаборантка перебуває на окупованій території Донецької області.