Стало відомо, наскільки Павлоград готовий до опалювального сезону

662

Павлоград на 95% готовий до опалювального сезону. Лічильники газу готові, завершуються роботи на котлах, повірка лічильників тепла, підписуються акти готовності будинків.

Про це під час зустрічі з головами ОСББ повідомив Петро Ковальчук, директор КП «Павлоградтеплоенерго».

«Підприємство точно буде готове до опалювального сезону. Дадуть газ, буде світло — ми запустимо котельні», — зазначив Петро Ковальчук.

Він підкреслив, що в цьому році тариф на тепло для населення підвищуватися не буде, але за минулий рік люди накопичили борги — їх треба погасити.

«Зростання заборгованості за календарний рік — 68 млн грн. Загальний борг по теплоенерго — це близько 250 млн грн», ― зазначив тепловик.

«Ці гроші — це наші незроблені дороги. Ми ж не можемо не заплатити за газ, тому ми вимушені дотувати теплоенерго», — зазначив міський голова Анатолій Вершина, який також був присутній на зустрічі.

На злісних неплатників подають до суду, але кожен позов вартує «Павлоградтеплоенерго» близько 2 тис. грн, а виконавча служба досить довго і не завжди ефективно стягує борги. Якщо вже є рішення суду, борг можуть стягувати з пенсії, зарплати.