У Павлограді презентував виставку креативний художник

641

У Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставки митця Андрія Кузьменка. Він створює не тільки картини, але і мурали, графіку, займається ліпкою. Малює і картини у стилі стімпанк — поєднання сучасних технологій з атрибутами «вікторіанскої епохи». Андрій Кузьменко розписував стіни для кав’ярень в Павлограді («Егоїст»), в Дніпрі, Запоріжжі, для салону краси.

59-річний уродженець Павлограда малює з дитинства. Займався ювелірною справою, працював за інивідуальними замовленнями, в тому числі у Польщі. В 2015 році брав участь у розписі храму в столиці Північної  Македонії Скоп’є. По повернені створив студію «K-аrt-school», яка працювала у 2016-2019 рр.

Портрети Андрія Кузьменко зачаровують своїм гіперреалізмом. Як сам художник каже: «Добре коли ви дивитесь на портрет, а ще краще коли портрет дивиться на вас».

З початком повномасштабного вторгнення Андрій Кузьменко став волонтерити. Розписує військову атрибутику (гільзи, каски), гроші з продажу йдуть на донати для ЗСУ.  На одному із аукціонів  продано каску за 14 тис. грн.

Роботи Андрій Дмитровича можна побачити в приватних колекціях в Україні, Польщі, Німеччині, Македонії, Латвії, США, Англії, Фінляндії. Але персональні виставки були тільки в рідному місті.

Виставка працюватиме місяць.

Музей відкритий: понеділок-четвер з 8:00 до 16:45, п’ятниця з 8:00 до 15:45, субота 9:00 до 16:45, вихідний – неділя.