В Україні хочуть ввести штрафи за прослуховування російської музики

1240

В Україні пропонують ввести штрафи за використання російської музики в громадських місцях. Такі можливі зміни пов’язані не лише з відмовою від російського культурного продукту, а й підтримкою національних надбань у цій сфері. Про це йдеться в законопроєкті №9547.

«Такі продукти [російська музика] часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України», – йдеться в пояснювальній записці.

Відповідно до статті 15 Закону України “Про культуру” заборонено також публічно виконувати фонограми, відеограми та показувати музичні кліпи, участь в яких беруть громадяни РФ.

Які штрафи хочуть ввести

За публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів, розповсюдження яких заборонено, можна отримати штраф — від 5 100 до 8 500 грн та від 17 000 до 25 500 грн за повторне порушення.