На Дніпропетровщині поліцейські привласнили 120 тис. $ криптовалютою

402
Фото: depositphotos.com

У Дніпрі висунули підозри трьом правоохоронцям, які намагались контролювати місцевий бізнес з криптовалютних фінансових операцій. Як повідомляє Державне бюро розслідувань, фігуранти встигли заволоділи криптовалютою дніпрян на понад 120 тис. На Дніпропетровщині поліцейські привласнили 120 тис. $ криптовалютою.

«Зловмисники встановлювали комерсантів, які займаються операціями з криптою. Вони влаштовували фіктивні обшуки та погрозами змушували їх перераховувати кошти на спеціальні рахунки, а також вимагали регулярну данину за безперешкодну роботу бізнесу. Загалом, з початку року фігуранти заволоділи криптовалютою мешканців Дніпра на понад 120 тис. доларів», — йдеться у повідомленні.

В одному із задокументованих фактів, «правоохоронці» вдерлися до будинку місцевого мешканця та почали погрожувати кримінальною відповідальністю за криптовалютний бізнес. Чоловіка відвезли у відділок, де його змусили перерахувати на рахунок вимагачів майже 9 000 $

Трьом правоохоронцям повідомлено про підозру у перевищеннюі влади, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК).