Рада ухвалила закон щодо доплат військовим: які суми затвердили

961
Фото novynarnia.com

У середу, 28 червня, Верховна рада ухвалила в цілому закон щодо доплат військовим. Про це повідомляє у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

Відомо, що основна задача законопроєкту у тому, що військовослужбовцям щомісячно виплачуватимуть додаткову винагороду у розмірі від 30 до 100 тис. грн. Зокрема, кошти надаватимуть тим бійцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України. Повернення 30 тис. грн доплати всім військовим — не ухвалили.

При цьому доплати строковикам лишили на рівні 6000 грн/міс, курсантам — 2350 грн/міс.

Крім того, затвердили передбачені відпустки для військовослужбовців під час дії воєнного стану:

  • всім військовослужбовцям — щорічна відпустка 30 днів. Також можна буде взяти додаткові 10 днів відпустки за сімейними обставинами, додає нардеп Ярослав Железняк.
  • курсантам — канікулярна відпустка 10 днів зимова та 20 днів літня.
  • військовослужбовцям строкової служби — 30 днів.
  • безперервна відпустка на лікування складатиме не більше 4 місяців.

Також законопроєкт передбачає недопущення до участі у бойових діях мобілізованих військовослужбовців, які не пройшли курс базової загальновійськової підготовки або не мають бойового досвіду.

Водночас затвердили виплати в розмірі 20 100 грн пораненим військовим, які визнані обмежено придатними та зараховані у розпорядження відповідного командира.

Строковики за власним бажанням можуть бути переведені на військову службу за призовом під час мобілізації або на військову службу за контрактом (на час до оголошення рішення про демобілізацію).