Є підозра, що в надії на компенсацію недобросовісні павлоградці розбивають собі вікна

2417
Фото www.stopcor.org

У Павлограді виділяють додаткові кошти на матеріальну допомогу постраждалим від ракетних ударів в ніч на 1 травня 2023 року. При цьому заяв стає більше. Деякі люди починають «хитрувати». Про це стало відомо на сесії Павлоградської міської ради 27 червня.

«Маємо вже 1030 заяв, а кошти закінчилися. Вже виплатили 11 млн грн. З них 3 млн ― обласний бюджет, решта — наш місцевий бюджет», — каже заступниця міського голови Аліса Рябова.

Читайте також: У Павлограді була жахлива ніч: місто обстрілювали ракетами

«Зранку обговорювали це питання… Треба вже закінчувати. Місто  вже перейшло на державну програму компенсації через «Дію». А от з нашою місцевою програмою нам треба розуміти, як діяти. Люди ідуть.. Це не системно, але з’являються такі люди, які подають на компенсацію тих будинків, які стояли розваленими десятки років… І починається вже таке, що розбивають вікна самі… Треба відлагодити систему. Нехай люди ідуть в правоохоронні органи, подають заяву в поліцію, підтверджують довідкою, після цього ми будемо видавати акти», — каже міський голова Анатолій Вершина.

Також він зазначив, що державна програма «ЄВідновлення» має недолік — компенсацію до 200 тис. грн на відновлення пошкодженого майна. А у деяких постраждалих знищено майна на суму набагато більше.