«Ніколи не відмовлявся від найважчих завдань»: у Павлограді попрощалися із захисником України (ВІДЕО)

5493

Рідні, побратими, друзі, колеги з шахти ― багато людей прийшло провести в останню путь захисника Владислава Хаустова. Чоловіку було лише 33 роки. Він загинув на позиції 10 червня 2023 року внаслідок обстрілу ворожої артилерії. У Владислава залишилася дружина та батьки.

Побратими Владислава, артилеристи з 46-ї окремої аеромобільної бригади (Десантно-штурмові війська) розповідають, що він був відповідальним, веселим хлопцем. Пішов добровольцем. Пройшов навчання. Ніколи не відмовлявся виконувати найважчі завдання. Разом воювали на Херсонському напрямку, у Соледарі, Часовому Яру.

«Переїхали на Запорізький напрямок, під Орехово… І там це сталося. Владислав служив з нами в артилерії. Він був компанійським, комунікабельним, завжди з гумором — там без армійського гумору не можна… », — розповів товариш по службі Микола Макаренко, молодший сержант.

«Важко зараз казати.. Це мій був найближчий друг в армії…Їхали разом в «учебку», потім потрапили по розподілу в артилерію… Дуже сумно… », — каже дніпрянин Констянтин Радзішевський.

«Він був чудовий друг, товариш… Ми дружили з самого дитинства, разом виросли… Веселий був по життю, на позитиві. Працював на шахті. Він хрестив мою доньку. Вирішив піти сам добровольцем… », — каже Дмитро, друг дитинства.

Поховають Героя на кладовищі по вул. Луганській.