У Павлограді відкрилася виставка картин лікаря-переселенця (ФОТОРЕПОРТАЖ)

749

8 червня у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка лікаря, художника-аматора Вадима Кіріцева.

Чоловік виїхав до Павлограда із зони бойових дій на Донеччині. Там він прожив більшу частину життя — спочатку у Красногорівці, у 2014 році виїхав до м. Курахове.

Вадим Кіріцев проходить з лікарської династії. Загалом у нього в родині вісім медиків. Сам він з 1969 року працює терапевтом, був завідувачем терапевтичного відділення.

У Павлограді вже знайшов нових друзів — це міські бібліотеки, музей. Бібліотекам він подарував свої картини — портрети українських художників. Серед яких і відома павлоградка Ганна Світлична. Цю серію він планує продовжити.

На картинах Вадима Геннадійовича — портрети, натюрморти, пейзажі… Малює олією у реалістичній манері. Найгарнішою порою року він вважає осінь.

«У мене були персональні виставки на Донеччині… У терапевтичному відділенні, де я був завідувачем, у мене була облаштована картинна галерея, панорамні триптихи, вітражі», — каже Вадим Кіріцев.

Серед зображень — пейзажі Павлограда. Парк ім. 1 травня, річка Вовча, будівлі пошти, РАЦСу, вигляд з висоти на центр міста.

Виставка працюватиме усе літо.