Шмигаль розповів про компенсацію за зруйноване житло

334
Фото DR

Уряд запустив другий етап програми «єВідновлення» — він стосується нарахування компенсації за зруйноване під час війни житло. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у телеграм-каналі.

Він пояснив, як можна буде витратити ці кошти.

«По-перше, на будівництво будинку. У такому випадку виплата грошових коштів відбуватиметься безпосередньо на рахунок. По-друге, на придбання квартири, іншого житлового приміщення з використанням житлового сертифікату», — зазначив він.

Глава уряду наголосив, що розмір компенсації буде розраховуватися комісією за спеціальною формулою, яка враховуватиме регіон розташування знищеного об’єкта, рік забудови, площу тощо.

При цьому, за його словами, розмір компенсації встановлюється на рівні не нижче вартості спорудження житла відповідної площі згідно з його місцезнаходженням.

На сьогоднішній день подано понад 15 тис. заяв.

«Регіони активно створюють комісії та розглядають заяви від власників пошкоджених об’єктів нерухомості. Тому сьогодні допрацьовуємо деталі, щоб програма діяла максимально ефективно і зрозуміло для наших громадян», — розповів Денис Шмигаль.

У кого немає «ДІЇ» або смартфона, можуть звернутися у ЦНАП або орган соціального захисту у своїй громаді — там допоможуть заповнити заявку.

За консультаціями можна буде звернутися на Урядову гарячу лінію за номером 1545.