Чоловік знімав для росіян місця «прильоту» у Павлограді і техніку ЗСУ

4593
Фото borgexpert.com

Індустріальний районний суд Дніпра відправив у в’язницю на 10 років українця, який передавав дані щодо розміщення техніки ЗСУ російським спецслужбам. Про це йдеться у матеріалах суду.

Чоловік у лютому 2022 року в одному з російських Телегра-каналів написав повідомлення з пропозицією про надання інформації про ЗСУ. З ним на зв’язок вийшов представник головного розвідувального управління генштабу росії. Йому зрадник передавав інформацію про розташування військових частин та підрозділів, а у 2022 році зняв відео місця ракетного удару по Павлограду. На мосту, що проходить над залізничними коліями, він зробив кілька відео проведення ремонтних робіт, порожні і пошкоджені вагони.

Також він знімав колони військової техніки у Дніпрі.

А ще чоловіка підозрюють у незаконному зберіганні корпусу гранати.

Обвинувачений свою провину не визнав. На суді сказав що начебто він фотографував не техніку і об’єкти, а обладнання зв’язку, оскільки працював інженером у компанії «Водафон України». Чоловік сказав, що фото та відео він робив, проте нікому не надсилав. Але при цьому він погодився, що у випадку обміну, його можуть передати до росії.

Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 10 років за ґратами. У нього конфіскували телефон, автомобіль та флешку. Також чоловік має сплатити державі 6,6 тис. судових витрат.