Постраждалі від ракетної атаки можуть отримати від 10 до 400 тис. допомоги: подробиці

1137

Павлоградці, чиє майно постраждало під час ракетної атаки 30.04 – 01.05.2023 р. мають право на матеріальну допомогу. Про це повідомляє міськвиконком.

Відповідно до рішення виконкому №3074 від 03.05.2023 року допомога надається одноразово власникам, житло яких  значно пошкоджено (знищено) внаслідок військової агресії російської  федерації та ракетних ударів від 30.04.2023, 01.05.2023 року.

Допомога надається власнику житла на підставі акту обстеження об’єкта пошкоджених будівель і споруд, складеного Уповноваженою комісією Павлоградської міської ради.

Якщо право власності належить кільком громадянам, що претендують на адресну матеріальну допомогу, то відповідно до їх письмового погодження, сума допомоги може бути сплачена одному з них або поділена між усіма співвласниками у частинах, пропорційних частці власності.

Розмір надання адресної матеріальної допомоги визначається Комісією в залежності від ступеню руйнування житла:

  • 10 000 грн. — незначні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій;
  • 200 000 грн. — наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про необхідність виконання капітального ремонту, реконструкції та тимчасово унеможливлюють проживання в них;
  • 400 000 грн. — об’єкти непридатні для використання за цільовим призначенням (зруйновані об’єкти).

Допомога надається за рахунок коштів міського та обласного бюджетів.

Після отримання відповідного акту Уповноваженої комісії власники домогосподарств мають надати пакет документів для нарахування допомоги.

Прийом документів розпочинається з 10 травня 2023 року в приміщенні Будинку ветеранів (колишній будинок ім. Кірова) за адресою: вул. Центральна, 49 в робочі дні та суботу з 09.00 до 13.00 години.

При собі необхідно мати:

  • оригінал та копію акту обстеження об’єкта пошкоджених будівель і споруд, складеного Управлінням комунального господарства та будівництва Павлоградської міської ради та підписаного Уповноваженою комісією;
  • оригінал та копія паспорту;
  • оригінал та Копію ідентифікаційного коду;
  • оригінал та копії документів, що підтверджують право власності пошкодженим майном або витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;
  • довідку з банку із зазначенням реквізитів відкритого  IBAN рахунку заявника (для перерахування матеріальної допомоги).

Читайте також: Стало відомо, до якої дати прийматимуть заяви постраждалих від ракетного обстрілу