Депутат Роман Каптєлов розповів про свою зарплатню

1054

Народний депутат по 36-му округу (Павлоград, Тернівка, Першотравенськ і навколишні громади) розповів, що в середньому отримує за свою роботу 29 227 грн на місяць.

«Однак під час воєнного стану деякі веб-сайти, що містять конфіденційну інформацію, заблоковані, тому мою останню декларацію за 2021 та 2022 рік наразі не можна отримати публічно. Я розумію, що серед моїх виборців є турбота про те, скільки я отримую грошей як народний депутат. Деякі закликають до скасування чи зниження моєї зарплати до мінімальної», — пише депутат в своєму Телеграм-каналі.

На його думку, відмінити зарплатню депутатам можна лише в тому випадку, якщо дати їм займатися підприємництвом, «якщо вони не порушують етичних та законних стандартів та не використовують своє становище для отримання неправомірної вигоди».

Загалом за 2022 рік Роман Каптєлов отримав 435 681 грн заплати (з них сплачено майже 85 тис. податків).

«Я також отримую компенсацію у розмірі 7 500 грн на місяць за витрати на подорожі, що становить 90 000 грн на рік. Однак це покриває лише витрати на заправку моєї машини двічі на місяць, а я в середньому витрачаю близько 15 000 грн на паливо та транспорт щомісяця. Крім того, я орендую квартиру у місті Києві за власні кошти. Держава компенсує мені витрати, надаючи мені гроші у розмірі 19 500 грн на місяць, що становить 232 700 грн на рік. В столиці свого житла не маю. Також хочу додати, що я маю нерухомість, а саме будинок та автомобіль, а також 2.5 гектари землі. Це все було декларовано та зареєстровано відповідними державними органами», — написав Роман Каптєлов.