Рейтинг «прозорості» міст України: на якому місці Павлоград

1352

Львів, Дніпро та Мукачево назвали «прозорими» за результатами дослідження, а ось Павлоград «пасе задніх». Його включили до списку «непрозорих» міст. Таких в рейтингу більше п’ятдесяти.

Про це ідеться в новому дослідженні програми «Transparent cities/Прозорі міста» (Transparency International Ukraine).

З початком війни стало менше доступу до публічної інформації. Міста обмежували доступ до окремих розділів на офіційних сайтах. Але все ж, прозорість роботи має залишатись важливим завданням, вважають експерти дослідження.

«Адже у середньому міста виконували індикатори дослідження на 37,5%. При цьому вимоги українського законодавства — на 48%. Тобто українські міста не виконали понад половину обов’язкових законодавчих вимог», — йдеться в дослідженні.

Цьогоріч команда оцінювала 70 міст. Дніпро здобуло свій статус прозорого міста попри те, що наближене до лінії фронту і систематично обстрілюється окупантами. Львів зміг зберегти прозорість всупереч безпрецедентному навантаженню на міські системи — за понад рік війни через нього пройшли майже 5 млн ВПО. А у Мукачеві, щоб впоратися з потоком нових містян, ЦНАП та управління соціального захисту працювали без вихідних.

З повним дослідженням можна ознайомитися тут.