На Дніпропетровщині «ділки» перепродавали продукти, призначені для ЗСУ

843

Державне бюро розслідувань знайшло ще один підпільний склад з краденими харчами, повідомили на сайті відомства. У січні 2023 року працівники ДБР викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала продукти, що призначалися для Збройних сил України.

ДБР спільно із Нацполіцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки СБУ провели майже 70 обшуків. Вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 млн грн готівкою (в різній валюті).

Зараз виявили ще один склад на Дніпропетровщині, в якому зловмисники ховали крадену продукцію: згущене молоко, консерви, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько 3 тонн.

Йде розслідування за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. Повідомлено про підозру головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу та головному менеджеру.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до схеми.

«Частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин», — повідомили у Державному бюро розслідувань.