У Павлограді відкрилася виставка молодого художника (ФОТО)

1438

У Павлограді, в історико-краєзнавчому музеї, відкрилася персонального виставка місцевого художника Сергія Горянського-Оксень «Натхнення життям».

32-річний чоловік малює з 2016 року. Навчався живопису самостійно. Сам він родом з с. Нові Вербки. Вчився у Вербківській школі, потім — гірничому технікумі. Працював на шахті, на будівництві в Польщі, а зараз викладає в художній студії Mrii та займається внутрішніми оздоблювальними роботами.

«80% моїх картин написані акрилом, але володію акварельним живописом, графічними техніками, — розповідає Сергій Горянський-Оксень. — Я — художник-живописець, Малювання з хобі перетворилося на частину мого життя. В кожній картині ви можете побачити відображення мене як особистості, як людини», —  каже Сергій.

Є картини, які він малював за один день, а ось над картиною «Подих квітів» працював близько 5 років. Ця картина — одна з перших, але чомусь не вдавалося її завершити, Сергій час від часу повертався до неї, роблячи нові штрихи і лінії, і завершити полотно вдалося лише у 2022 році.

Ще одна цікава робота — малюнок з фото Дмитра Козацького, оборонця «Азовсталі». Як і на всіх українців, війна вплинула на художника, близько року він не міг взятися за фарби, але зараз все ж зміг повернутися до живопису.

Є у доробку художника місцеві пейзажі — наприклад, шлях додому і вид на річку в с. Вербки. Загалом, каже художник, в нашому регіоні багато красивих пейзажів і є, що намалювати. Але в найближчих планах — створення серії картин на військову тематику.

Виставка працюватиме як мінімум місяць. Музей відкритий з 9:00 до 16:45 (п’ятниця — до 15:00) у пров. Музейному, 8.