Як почуває себе Лариса Борисенко і що пам’ятає про вибух (ВІДЕО)

2651

У Дніпрі рятують кінологиню пошукового загону Лариса Борисенко. Вона разом із напарником підірвалась на розтяжці у Харківській області, де вони з командою і собаками  шукали тіла загиблих українських воїнів. Жінка посічена уламками, втратила багато крові і понад добу була у комі, йдеться в ТСН.

Лариса Борисенко через півтори доби після тяжкого поранення опритомніла. Слабка і ледь говорить, останнє, що пам’ятає  — звук сигналу розтяжки.

«Фактично одразу спрацювала оця розтяжка, я вже потім лежала на землі, все що я пам’ятаю, що це було дуже боляче. Потім я вже тільки пам’ятаю, що з мене зрізали одяг у швидкій, далі пам’ятаю вже оці лампи», — зізнається вона.

До лікарні у Дніпрі Ларису доправили у комі.

«Коли ми побачили Ларису, ніяких ознак життя не було. Руки ноги, ніщо не рухалось. Пульс майже не вислуховувався, тиск 50 на 30 і у такому стані лікарі змогли надати допомогу. Внутрішня кровотеча, гемоглобін 17, маса уламків, які по всьому тілу, а головне те, що струс мозку», — згадують лікарі, що стан був настільки тяжкий, що не брались робити жодних прогнозів.

Від реанімаційного відділення не відходить чоловік Лариси — Віталій. Вже встиг трохи поговорити з дружиною. Каже, вона пообіцяла, все буде добре. Перші ж години, коли дізнався про поранення дружини, воліє не згадувати.

«Сказали все добре, але коли я почав запитувати, задавати питання, виявилось, що все не так. Я насилу дочекався ранку і о 5 ранку я поїхав туди одразу ж», — пригадує чоловік.

Лариса Борисенко очолює кінологічний клуб “Антарес” понад 10 років, займається пошуком загиблих та зниклих безвісти. Від початку великої війни з командою працювали на усіх деокупованих територіях. Шукають тіла полеглих українських воїнів, аби родини могли їх гідно поховати. Допомагали ДСНСівцям і під час влучання у дев’ятиповерхівку у Дніпрі. 22 години не йшли з місця трагедії, в надії знайти живих під завалами. 

Перед вибухом встигли знайти тіло солдата, якого шукали з квітня минулого року.

«Мама телефонувала і дала координати, по цим координатам ми знайшли це тіло», — розповіла Лариса.

Найстрашніше позаду. Напарник В’ячеслав, який теж отримав поранення, стабільний. А собака Лариси — Бєша не постраждала. Кінологиня вже мріє, щоб якнайшвидше стати до роботи:

«Я вважаю це крайні 10 років сенсом свого життя, тому без цього сенсу, немає жодного сенсу», — переконує вона.