Ракетний удар по приватному сектору Павлограда виявив велику проблему з документами на будинки

7482

У багатьох постраждалих від ракетного удару в Павлограді 16.02.2023 року немає документів на право власності на землю та нерухомість. Про це стало відомо після того, як почали видавати матеріальну допомогу постраждалим, розповів міський голова Анатолій Вершина.

«Є проблема, не тільки в нашому місті, але в цілому в Україні. Коли ми сказали, що надаємо допомогу за пошкоджене майно і перелік документів… Їх необхідно надати не тільки місту, але і щоб зареєструватися в державній програмі. Люди повинні мати документи на нерухомість і землю. Виявляється, приблизно у 70% власників немає документів», — розповів Анатолій Вершина.

У багатьох мешканців є документи, витяги, але вони не внесені в реєстри. Законодавство змінилося, мають бути документи, які відповідають закону.

«Прийшли люди, які надають документи тільки на будівельні матеріали.. Будинок знесло вибуховою хвилею, але в них на нього не було документів. Як туди підключали електроенергію, газ? Незрозуміло взагалі. І таких дуже і дуже багато сьогодні», — каже міський голова.

У деяких людей є лише якісь розписки про будинки на кількох власників і т.п.

При цьому люди скаржаться на міську владу, вимагають зробити документи або видати матеріальну допомогу без документів.

«Звертаю увагу людей на приведення в порядок документів. На сьогоднішній день — це дуже актуально», — зазначив міський голова.