Киянин незвичним способом збирав донати для собак-пошуковців з Павлограда (ВІДЕО)

703

Під час повномасштабної війни десятки загиблих були знайдені завдяки собакам пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарес» з Павлограда. У Києві чоловік пробіг 23 км, щоб створити малюнок пса. Так киянин Всеволод Севастьянов збирав донати для кінологічного загону, пише «ТСН».

Мешканець столиці розробив маршрут, який нагадує форму собаки, і почав рухатися по цій треєкторії, фіксуючи все програмою з GPS.

«Цей маршрут я розробив в підтримку збору для кінологічного загону «Антарес», якому UAnimals збирає на автівку, на пальне, на екіпірування для собак, які займаються порятунком людей після російських обстрілів», — каже бігун.

За три роки такої бігової творчості бігун Всеволод Севастьянов здолав десятки схожих маршрутів, присвячених ЗСУ та нашій перемозі.

Собаки кінологічного загону «Антарес» — універсальні пошуково-рятувальні пси. Раніше їх найчастіше викликали на пошуки людей, які загубилися чи заблукали, а зараз вони працюють на завалах після ракетних обстрілів, або шукають тіла загиблих бійців у місії «На щиті».

«Ми така унікальна організація, яка присвятила себе і пошуку живих, і пошуку загиблих. На сьогодні ми залучаємось поліцією по всій території України, і ДСНС, і військовими», — каже керівниця загону «Антарес» Лариса Борисенко.

Із бігуном зі столиці, який заходився допомогти їхньому збору, Лариса не знайома. Каже – коли побачила його допис у соцмережах, дуже розчулилась.

«Я відкриваю посилання і бачу, що людина зовсім незнайома біжить такий марафон та ще й у такій формі собачки… Для мене це було так сильно і так вражаюче», — зізнається жінка.

Всеволод розповів, що знайшов ескіз маршруту, який малював ще 1,5 року тому, і який все ніяк не міг втілити у життя, промалював деталі, вдягнув форму та побіг своє найдовше у житті тренування — 23 кілометри.