Зниження зарплати медпрацівникам Павлоградської «районки» неприйнятне ― нардеп Роман Каптєлов

2433

Днями стало відомо, що медичному персоналу Павлоградської центральної районної лікарні знизять зарплати на 30%. Це несправедливо і неприйнятно, адже персонал має велике навантаження.

Про це в своєму Телеграм-каналі зазначив народний депутат Роман Каптєлов.

«Я вже неодноразово говорив про це, попереджав про можливі наслідки, їздив до лікарні з міністром охорони здоров’я, а також публічно озвучували можливі кроки по розв’язання проблеми.  Але, на жаль, керівництво лікарні не взяло до уваги наші слова», — пише нардеп.

За нормами, на одну медичну сестру мають припадати троє хворих, а в районній лікарні — щонайменше п’ять-шість хворих. Це велике навантаження на медичний персонал.

Роман Каптєлов звернувся до керівництва Вербківської ОТГ, на чийому балансі є лікарня, вжити заходів для поліпшення умов роботи медичних працівників.

«Окремо звертаюсь до головного лікаря. Ми до вас завітали з міністром охорони здоров’я та надали роз’яснення, як потрібно діяти, щоб ви не звільняли людей. У вас є кошти на зарплати та функціонування лікарні, але ви не робите нічого, щоб це зробити. Якщо ви не можете звільнитися зі свого посади, не мучить людей та дайте лікарні змогу розвиватися нарешті», — додав Каптєлов.