В Павлоградському музеї відкрилася виставка про Крим

379
Фото life.pravda.com.ua

В Павлоградському історико-краєзнавчому музеї до Дня кримського спротиву російській окупації (26 лютого) відкрили тематичну виставку «Палітра Криму».

Виставка презентує витвори Рустема Скибіна — художника-кераміста, Заслуженого майстра народної творчості України, дослідника та хранителя традицій.

«Не дивлячись на те, що Крим та Павлоградщину розділяють декілька сотень кілометрів, павлоградці та кримські татари завжди сприяли розвитку соціально-економічного та культурного життя один одного. Тому на виставці представлені речові та письмові експонати, які розповідають про таких видатних особистостей, як лікарі: Наум Балабан (уродженець Павлограда) та кримчанин Амет Озенбашли», — розповіли у музеї.

У 2014 році, після анексії Криму Росією, через свою громадянську позицію Рустем Скибін вимушений бу виїхати з Крима і переїхав до Києва. Тут він відкрив майстерню, що виросла до масштабу громадської організації і постійно бере участь у різноманітних творчих проєктах.

Вироби Рустема Скибіна прикрашають колекції багатьох музеїв світу. Тепер посуд, виготовлений майстром власноруч, став частиною фондів і нашого музею.

Читайте також: У Павлоградському музеї відкрилася виставка монет військового