Сергій Рублевський відзвітував за рік роботи під час повномасштабного вторгнення

380

Майже рік, як розпочалася тотальна війна росії проти України. З початком вторгнення голова Павлоградської районної державної адміністрації Сергій Рублевський одночасно був призначений головою районної військової адміністрації (РВА).

У своєму річному звіті, який голова РВА проводив в онлайн-форматі, він згадав, як перед початком вторгнення створювали тероборону, шукали приміщення. В  перші дні війни була велика напруга. Затвердили заборону на продаж алкоголю (яку потім відмінили, як недоречну), розпочали видавати перепустки для комендантської години.

«Пам’ятаю, як шукали якісь мітки, хрести на асфальті, наче туди прилетять ракети. Але ми розуміли, що ракети летять по іншому принципу, але нам треба було з цим рахуватися, реагувати. Ворог таким чином намагався відволікати на безліч несуттєвих задач, щоб не вистачало ресурсів виконувати прямі обов’язки. Але ми впоралися і здивували самих себе, що ми нація, яка може так битися з ворогом», — сказав Сергій Рублевський.

Було зроблено багато роботи з підготовки Павлоградського району до оборони — земельні роботи, окопи, опорні пункти. Організація побуту військових.

«Шукали усюди будівельну техніку, яку можна було задіяти. Була паливна криза, не вистачало палива і дизпалива. Але ми з усім впоралися, визначною була роль керівників громад, які багато роботи «витягували» на особистих контактах», — зазначив голова РВА.

Більшість інформації, що стосується військової тематики, Сергій Рублевський не надав — війна триває, тож розповідати усі деталі не на часі.