У Yasno пояснили, чому сума в платіжках за електроенергію не стала менше

2463
Фото city-izyum.pp.ua

Світло вимикають, але сума у платіжках не зменшилася, а подекуди споживання навіть збільшилося. Це пов’язано зі стрибком споживання після ввімкнення світла і невчасна передача показів лічильників.

Про це написав гендиректор постачальника енергоресурсів Yasno Сергій Коваленко у Facebook

«Справа у відкладеному, або підвищеному споживанні електроенергії після того, як постачання відновлюють. Коли світло дають, у розетки включається все — зарядні для телефонів, пауербанків, бойлери, пралки, пилососи. Відбувається різкий стрибок споживання. Тому за підсумками місяця виходить, що клієнт використав стільки ж електроенергії, як і у періоди, коли відключення не застосовувалися. Навіщо тоді взагалі вимикати? Зараз важливе споживання у конкретний момент часу. Тому що виробляються конкретні обсяги електроенергії, які не можна перевищувати», — пояснює Коваленко.

Також причиною може бути те, що показання лічильників передаються нерегулярно або запізно. Якщо вчасно — буде виставлена сума за фактичне споживання, а якщо невчасно — за середньодобовим споживанням. Тому сума може вищою, ніж зазвичай.

Тому зараз важливо економити електроенергію і передавати показання та регулярно платити за спожиті обсяги.