У ДТЕК пояснили, чи відключають світло за скаргами

1985
Фото glavcom.ua

Компанія ДТЕК не проводить жодних відключень «за скаргами». Більшість відключень відбуваються дистанційно, а їх невелика частина потребує фізичного виїзду персоналу. За можливості, бригади також виїжджають на лінії, що живлять критичну інфраструктуру, щоб в ручному режимі відключити будинки, які живляться від тієї ж мережі.

Про це розповіли в телеграм-каналі ДТЕК.

«Для забезпечення соціальної справедливості та забезпечення рівних умов для людей, закликаємо балансоутримувачів (ЖБК та ОСББ) будинків, підключених до критичної інфраструктури, відключати їх власноруч. Це дозволить зменшити кількість та тривалість відключень для українців», — звернулися в компанії.

Про стан енергосистеми на 19 січня:

Сьогодні, 19 січня, прогнозується дещо менший дефіцит електроенергії через теплу погоду. Але дефіцит потужності зберігається, особливо у вечірній пік, коли генерація може покрити тільки три чверті споживання. Про це повідомляє НАК «Укренерго».

Вчора «Укренерго» завершило ремонт автотрансформатора на одній з підстанцій у Дніпровському регіоні. Також відновили вкотре пошкоджену лінію електропередачі, яка з’єднує Запорізьку АЕС з енергосистемою України, забезпечує її живлення, запобігаючи аварії.

На сайті ДТЕК Дніпровські електромережі попереджають, що в області продовжуються екстрені відключення.