На Дніпропетровщині вже є трагічні випадки на льоду

201

З початку 2023 року  вже троє мешканців Дніпропетровщини провалилися під кригу і загинули. Це двоє дітей та 83-річний чоловік, розповіли Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

«9-річний хлопчик і 5-річна дівчинка з Криворізького району провалилися у воду, гуляючи по тонкій кризі. А 83-річний чоловік – під час зимової риболовлі у Синельниківському районі. На жаль, їх врятувати не вдалося», – зазначили у  відділу управління цивільного захисту.

Станом на сьогодні у Павлограді на р. Вовча вже можна побачити людей, які вийшли на зимову риболовлю на лід.

Рятувальники дали кілька порад про безпеку на льоду:

  • Краще взагалі не виходити на замерзлі водойми навіть під час сильних морозів. Особливо у темний час доби та наодинці.
  • Не збирайтеся на льоду великими групами.
  • Якщо ви провалилися під кригу, голосно кличте на допомогу. Широко розкиньте руки на краю пролому та старайтеся не занурюватися з головою. Вибирайтеся на лід без різких рухів. Налягайте на нього грудьми, по черзі витягуючи на поверхню ноги. Намагайтеся зайняти тілом найбільшу площу опори. Відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки прийшли.
  • Рятуючи постраждалого, наближайтесь до нього повзком, підклавши під себе дошку, фанеру. Не підповзайте до самого краю ополонки. Подайте потерпілому палицю, мотузку, ремінь або шарф та витягніть його на поверхню. Разом з постраждалим повертайтеся на берег повзком.