5 способів підключитися до мобільного Інтернету за відсутності світла

2383
Фото: unsplash.com

Під час відключень електропостачання в Україні страждає зв’язок, з цим вже стикався майже кожен павлоградець. Відключаються не тільки будівлі, але й базові станції мобільного зв’язку, тож Інтернет може зникнути. Ситуацію ускладнює зростання навантаження на мережі операторів, адже абоненти переходять зі стаціонарних підключень на мобільне.

Існують кілька простих способів, як повернути мобільний Інтернет хоча б на короткий час.

Спосіб перший. Відключити Wi-Fi і на кілька секунд увімкнути режим польоту в налаштуваннях — достатньо знайти іконку літака в меню швидкого запуску, свайпнути вниз на головному екрані. Після цього мобільний Інтернет повинен повернутися приблизно на 10-15 секунд – цього достатньо, щоб запустити месенджер та написати повідомлення.

Другий спосіб — примусове (формоване) використання 4G. За замовчуванням у багатьох смартфонах стоїть автоматичний вибір мережі, тому іноді вони перемикаються на повільніший 3G, особливо часто таке відбувається в місцях перетину покриттів. Щоб цього уникнути, можна відкрити налаштування мобільних мереж, вибрати потрібну SIM-картку, відкрити меню «Переважний режим мережі» та вибрати пункт «4G (LTE)».

Щоб телефон на Android гарантовано працював тільки в режимі LTE, можна через виклик відправити команду *#*#4636#*#, вибрати «Налаштування телефону» та «Встановити потрібний тип мережі», а саме — «LTE only». Крім того, можна завантажити з Google Play Market програму під назвою «Force 4G». iPhone теж можна перевести в такий режим, але це нелегально і суперечить угоді користувача з Apple.

Третій спосіб. Більшість абонентів сидять саме на 4G, тому якщо Інтернет не тягне, рекомендується скористатися третім способом та поставити пріоритетну мережу 3G. Цим можна підвищити швидкість завантаження.

Четвертий спосіб — змінити оператора і отримати кращий зв’язок. В одному будинку може добре ловити «Київстар», а в іншому — Vodafone або Lifecell. Багато чого залежить від кількості вишок поблизу. Щоб не помилитися, слід завантажити програму, яка показує розташування вишок і базових станцій мобільного зв’язку поблизу, а потім перевірити який оператор надає найбільш стабільну мережу LTE. Далі можна підібрати відповідний тариф та перенести свій номер у мережу іншої компанії.

Є ймовірність зловити покриття свого оператора зі швидким мобільним Інтернетом у своїй квартирі чи будинку, адже може існувати «острівець», куди вежа добре дістає, а далі зв’язок втрачається. Для цього необхідно рухатись метр за метром, перевіряючи швидкість з’єднання за допомогою програми Speedtest. Спосіб малонадійний, адже таких острівців у будинку може не бути, але його наявність дозволить навіть роздавати Wi-Fi зі смартфона на інші пристрої. Головне пам’ятати, що з кожним підключеним гаджетом падає швидкість.

П’ятий спосіб — підключити LTE роутер з антеною. На сьогоднішній день існує багато моделей із вбудованими батареями, потрібно лише регулярно їх заряджати.

Читайте також наш матеріал: Зігрітися і приготувати їжу: цікаві лайфхаки для виживання без електрики