На Дніпропетровщині вівчарка покусала цілу родину

1012

В одному із сіл Нікопольського району вівчарка покусала подружжя пенсіонерів і їхнього сина. Про це повідомили на сторінці директора обласного центра катастроф Радія Шевченка.

«Подружня пара розповіла, що собака їхня, домашня. З дитинства характер у пса був відлюдькуватий, агресивний. Особливо він недолюблював сина господарів і неодноразово кидався на нього, коли той приходив провідати батьків.

В той нещасливий день син в черговий раз прийшов до батьків, собака гуляла по подвір’ю, і коли він відкрив хвіртку, щоб зайти в двір, собака кинувся. Мати з батьком почали рятувати сина, а собака оскаженіла повністю і почала несамовито кусати господарів. Їм вдалося вирватися від пса, вибігти на вулицю, закрити за собою хвіртку і побігти за допомогою до сусідів. Ті викликали швидку і дільничного поліцейського. Собака продовжувала голосно гавкати, рвала хвіртку, намагалася перескочити через паркан», — йдеться у повідомленні.

Найбільше від укусів постраждала жінка. В неї діагностували множинні рани обох передпліч, відкритий перелом обох кісток лівого передпліччя, рани правої кисті. Також собака частково відкусив її палець.

У її чоловіка також множинні укушені рани лівого передпліччя, в глибині рани зіяє відкрита кістка. У їхнього сина – незначні садна та синці в ділянці кистей.

Рани обробили проти сказу. Пенсіонерів доставили до лікарні.

«Господарі припускають, що агресія собаки виросла в зв’язку з постійними артилерійськими обстрілами селища, що наклало свій відбиток на психіці собаки. Від цієї клятої війни страждають не тільки люди, а й тварини, які змушені перебувати в постійному  стресовому стані», — коментують медики.