Павлоградці обдурили інтернет-користувачів на 400 тис. грн

2130
Фото www.freepik.com

Використовуючи фішингові посилання, зловмисники з Павлограда привласнили понад 400 тис. грн. За скоєне їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомили у Національній поліції.

Чотири павлоградці знаходили оголошення щодо продажу товарів на тематичних платформах та для обговорення деталей писали продавцям у сторонні месенджери. Туди зловмисники надсилали фішингові посилання нібито про інтернет-оплату. Коли продавці переходили за посиланням та вводили дані банківської карти, ці відомості одразу ставали відомі шахраям.

Отримавши доступ до банківських рахунків, зловмисники переводили гроші на підконтрольні картки, оформлені на третіх осіб.

В будинках фігурантів правоохоронці провели обшуки. Вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-носії та банківські картки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Одному з фігурантів уже повідомлено про підозру.