Переселенці продовжують прибувати у Павлоград

886

У Павлограді з 2014 року офіційно зареєструвалося 15,6 тис. людей, що виїхали із зони бойових дій або окупації. Більше 11 тис. — з лютого. За 20 днів жовтня зареєструвалося 583 ВПО. Про це повідомила начальниця управління соціального захисту населення Олена Герасименко на брифінгу з представниками соціальної сфери міста.

Останніми тижнями переселенці їдуть з Нікополя, Марганця, Донецької області.

«Кожен переселенець віком від 2 років при реєстрації отримує від міста харчовий набір. На сьогоднішній день таку допомогу отримали майже 11 тис. осіб», — розповіла Олена Герасименко.

Усі переселенці йдуть в Управління соцзахисту та інші соцслужби. При тому що жодної штатної одиниці не додалося — у соціальних працівників роботи стало значно більше. Серед переселенців є різноманітні пільгові категорії, в тому числі «чорнобильці», люди з інвалідністю та ін.

Держава виплачує 2 тис. грн на людину допомоги ВПО. 3 тис. грн — на дитину і людину з інвалідністю. На картки переселенців загалом перераховано вже 165 млн грн з держбюджету.

Допомагають і різноманітні донори, благодійні фонди. Несуть допомогу в гуманітарні центри і мешканці міста. В середмісті це БК ветеранів на вул. Центральна, 49.