Через вимкнене освітлення пішоходи — у небезпеці

587
Фото autonews

Через слабке освітлення вулиць в Україні на чверть збільшилася кількість ДТП. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

У період з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, 38 із них – у темний час доби. Це на понад 25% більше, ніж за два попередні тижні.

«Я можу констатувати, що пішохід найбільше страждає в даній ситуації, тому що найменш помітний на дорозі», – зазначив Білошицький.

Він також додав, що в зимовий період більшість українців віддають перевагу темному одягу, в якому їх практично не видно на дорогах. Тому в патрульній поліції закликали громадян не нехтувати своєю безпекою на дорогах та носити світловідбивальні елементи в темний період доби.

«Це можуть бути стрічки, наліпки, браслети, брелоки. Розмістіть їх на рухомі частини тіла: зап’ястя, передпліччя, гомілки. Також їх можна вішати на верхній одяг, сумки, взуття. Краще – з боку руху автомобіля або з обох сторін. Віддавайте перевагу світлим речам. Це стосується верхнього одягу. Людина, вдягнена у темне, ввечері стає «невидимкою» для водіїв», — порадили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Потурбуйтеся про наявність світловідбиваючих елементів на одязі дітей. Розмістіть їх на рівні голови, корпусу і рук.

Подбайте про своїх домашніх улюбленців. На прогулянку у темний час одягайте на тварину світлодіодний нашийник або костюмчик зі світлоповертальними елементами.